Soutěž Kadeřník roku s oficiálním názvem Czech and Slovak Hairdressing Awards, slaví letos 15 let. Jak se soutěž podepsala na módních trendech?
Soutěž Kadeřník roku s oficiálním názvem Czech and Slovak Hairdressing Awards, slaví letos 15 let. Jak se soutěž podepsala na módních trendech?

Soutěž Kadeřník roku slaví 15 let. Znáte nejlepší v každém ročníku?

Soutěž Kadeřník roku s oficiálním názvem Czech and Slovak Hairdressing Awards, slaví letos 15 let. Jak se soutěž podepsala na módních trendech?

Díky patnácti ročníkům soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards známe již 15 kadeřníků roku. Právě pod tímto názvem se totiž prezentuje hlavní cena – Kadeřník roku – této prestižní kadeřnické soutěže organizované společností Schwarzkopf Professional. Vítězkou toho posledního byla Misha Čadková. Vzpomenete si ale na všechny předchozí vítěze, které soutěž Kadeřník roku měla? Tady jsou:

Historie Kadeřníka roku – tady jsou vítězové jednotlivých ročníků

  • Kadeřník roku 2015: Misha Čadková
  • Kadeřník roku 2013: Jan Balcařík
  • Kadeřník roku 2011: Jana Burdová
  • Kadeřník roku 2010: Zoltán Takács
  • Kadeřník roku 2009: Jana Burdová
  • Kadeřník roku 2008: Jana Burdová
  • Kadeřník roku 2007: Michal Zapoměl
  • Kadeřník roku 2006: Petra Měchurová
  • Kadeřník roku 2005: Pavlína Lajbnerová
  • Kadeřník roku 2004: Libor Šula
  • Kadeřník roku 2003: Jana Kyselová
  • Kadeřník roku 2002: Libor Šula
  • Kadeřník roku 2001: Táňa Klevetová
  • Kadeřník roku 2000: Katka Heincová

Poznámka: Od roku 2014 se soutěž Czech and Slovak Hairdressing Awards neboli Kadeřník roku koná každé dva roky. Proto v seznamu chybí kadeřník roku 2012, kadeřník roku 2014 i kadeřník roku 2016. Letos se bude udělovat titul Kadeřník roku 2017.

Soutěž Kadeřník roku s oficiálním názvem Czech and Slovak Hairdressing Awards, slaví letos 15 let. Jak se soutěž podepsala na módních trendech?
Soutěž Kadeřník roku s oficiálním názvem Czech and Slovak Hairdressing Awards, slaví letos 15 let. Jak se soutěž podepsala na módních trendech?

Soutěž Kadeřník roku 2017 je 15. ročníkem soutěže – víte vše o tomto kadeřnickém klání?

Prestižní soutěž Kadeřník roku se v letošním roce uskuteční již po patnácté. Každý rok usilují profesionální kadeřníci se svými vlasovými kolekcemi o zisk nejvyššího titulu Hairdressing awards nazývaného i Kadeřník roku. Letos se tedy soutěží o titul Kadeřník roku 2017. Trendy se samozřejmě za posledních 15 let několikrát změnily, což je patrné i na fotografiích, které zachycují 15 let trvání soutěže a představují některé z vítězných kolekcí. V galerii si můžete prohlédnout, jak se měnily barvy a střihy, se kterými mistři kadeřnického řemesla obsazovali nejvyšší příčky.

GALERIE: Jak šel čas s kadeřníkem roku

Soutěž Kadeřník roku je prestižní soutěž, ve které se rozdávají Oscary v oblasti kadeřnického umění a kreativity. V rámci Czech&Slovak Hairdressing Awards bude letos uděleno 13 ocenění v jednotlivých kategorií a pomyslné zlaté nůžky pro další rok převezme nový král nebo královna od úřadující držitelky titulu Kadeřník roku, Mischy Čadkové. Ta loni získala nejvyšší titul za svoji kolekci dámských účesů. Kromě toho bodovaly také rovně střižená mikáda a pastelové barvy. „Letošními trendy jsou především prvky punku a pastelové barvy, uvidíme, zda se objeví i ve vybraných soutěžních kolekcích. Platí, že každý kadeřník vyznává jiný vkus a trend, tak se dá těžko odhadnout, co vytvoří pro letošní Czech and Slovak Hairdressing Awards, můj odhad je, že to bude hlavně o barvách,“ říká loňská vítězka a držitelka titulu Kadeřník roku Misha Čadková.

Soutěž Hairdressing Awards má své kořeny ve Velké Británii, kde v roce 1985 proběhlo první kolo a koná se v desítkách zemí celého světa. Česká a Slovenská republika jsou stále jedinými zeměmi Střední Evropy, které soutěž pořádají. Zúčastnit se může každý kadeřník z České republiky a ze Slovenska bez ohledu na to, s jakou značkou pracuje. Soutěž má naprosto anonymní systém hodnocení, který probíhá na základě zaslaných fotografií. Všechny soutěžní kolekce a jednotlivé fotografie jsou označené pouze anonymními kódy, mezinárodní porota tak hodnotí kadeřnickou práci bez znalosti autora, který kolekci vytvořil. V porotě přitom nesedí pouze kadeřníci, ale také módní návrháři nebo stylisté.

Novinkou soutěže Kadeřník roku 2017 je, že výsledky budou vyhlášeny ve stejném roce, v jakém byla soutěž odstartována. Lucie Záhorcová, organizátorka soutěže a PPS Managerka Schwarzkopf Professional, k tomuto dodává: „Abychom se celoevropsky sjednotili, rozhodli jsme se vyhlásit Kadeřníka roku již v roce 2017 stejně jako další evropské země.“ Velký rozhovor s Lucií Záhorcovou o soutěži Czech and Slovak Hairdressing Awards najdete zde >>

Více o podrobných podmínkách a pravidlech pro soutěž Kadeřník roku naleznou soutěžící na webových stránkách www.hdainfo.eu, na www.voice-blog.com, na stránkách www.kadernik-roku.cz a v magazínech www.vlasyaucesy.cz a www.vlasyaucesy.sk. Průběh soutěže sledujte také na facebooku @czechandslovakhairdressingaward a instagramu pod hastagy #kadernikroku a #kadernikroku2017. Naše facebookové stránky najdete na @kadernikroku.

Soutěžící mohou posílat přihlášky a své práce až do 31. července 2017. Musí se jednat o práce vytvořené exkluzivně pro Czech and Slovak Hairdressing Awards 2017 odpovídající všem soutěžním pravidlům. Odborná a novinářská porota zasedne v srpnu 2017 a výsledky budou vyhlášeny 11. listopadu 2017 na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín v Praze.

Soutěžní kategorie soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards – Next Level 2017

  • Kadeřník roku 2017 / Hairdresser of the Year 2017: uděluje se
  • Síň slávy 2017 / Hall of Fame 2017: uděluje se
  • Objev roku 2017 / Newcomer of the Year 2017
  • Kolorista roku 2017 / Schwarzkopf Professional Colourist of the Year 2017
  • Avantgarda 2017 / Avantgarde 2017
  • Dámský komerční účes 2017 / Women 2017
  • Pánský komerční účes 2017 / Men 2017
  • Cena tisku 2017 / Press Award 2017
  • Cena veřejnosti 2017 / Consumer Award 2017
  • Tým roku 2017 / Team Award 2017

Více o soutěžních kategoriích najdete zde >>

Zdroj informací a obrázků: Blue Gekko, koláže ContentPub s.r.o. – specialista na copywriting a vizualizaci obsahu

CHCI MAGAZÍN VLASY A ÚČESY ZDARMA!

Nechejte si zasílat časopis Vlasy a účesy do své e-mailové schránky! Staňte se členem největší komunity lidí, kteří milují své vlasy a vědí, že zdravé a krásné vlasy jsou korunou krásy!

Váš e-mail

Jsem profesionální kadeřník