Antistresové omalovánky pro dospělé dokážou pomoci i proti vypadávání vlasů ze stresu.
Antistresové omalovánky pro dospělé dokážou pomoci i proti vypadávání vlasů ze stresu.

Antistresové omalovánky – pomohou i při padání vlasů

Problémy s vlasy a s jejich vypadáváním způsobuje velice často stres. Víte, že se dá proti němu bojovat malováním? Zkuste antistresové omalovánky!

Věřte mi, že co vám teď doporučím, není žádné smyšlené šarlatánství. To, že vlivem stresu padají vlasy je stará známá věc. A než se dostanu k poznatkům, proč tomu tak je, doporučím vám jednu věc proti padání vlasů ze stresu – zbavte se jej! Ano, vím, říkáte si, to se jí to říká… Nejspíš jí nic netrápí, má dost peněz, žádné dluhy, skvělou práci, manžela, který nepodvádí a dokonce občas i uklidí nádobí do myčky a z myčky… Jo, a abych nezapomněla, určitě nemá děti. Jenomže tak to není a mojí dobrou radou je propadnou skvělé antistresové zábavě, kterou jsou omalovánky pro dospělé. Možná už jste o nich slyšely, možná ne, ale takzvané antistresové omalovánky jsou fenoménem dneška a rozhodně umí od stresu pomoci lépe, než problematická antidepresiva, cigareta či alkohol. Měly jste rády dětské omalovánky? Třeba ani ne! Ale ty proti stresu a tedy i proti vypadávání vlasů vás bavit rozhodně budou.

Proti stresu a proti padání vlasů ze stresu pomohou antistresové omalovánky.
Proti stresu a proti padání vlasů ze stresu pomohou antistresové omalovánky.

Stres je prevít a pokud proti němu dokážou pomoci omalovánky a pastelky, tak to rozhodně stojí za to zkusit. Omalovánky proti stresu je totiž nutné rozhodně vybarvovat ručně. Zapomeňte na vybarvování v různých aplikacích na počítači, na tabletu či na mobilu. Proti stresu funguje totiž nejen to, že necháte odpočinout svoji duši, ale i oči nebo záda, které u počítače trpí a vyvolávají stresující napětí v těle. Omalovánky online nejsou to pravé – tedy pokud to nejsou předpřipravené omalovánky k vytištění. Na mém stole nechybí dvě sady pastelek a když to na mne přijde, jenom odsunu klávesnici a hezky si chvíli maluji a vybarvuji.

Nejoblíbenější antistresové omalovánky k vytisknutí

Připravila jsem pro vás malou ochutnávku antistresových omalovánek. Určitě u nich neskončíme a brzy i v tomto článku najdete odkazy na další. Většinou jsem všechny z nich vyzkoušela a ty, které ještě ne, určitě vyzkouším, než vám je nabídneme. Že vám budou stačit omalovánky pro děti? Věřte mi, ty dospělácké vás budou bavit mnohem více. Jaké antistres kreslení jsem pro vás tedy vybrala? Nejoblíbenější vymalovánky, jak se omalovánkám občas říká, jsou mezi námi dospělými především mandaly.

Mandaly jako antistresové omalovánky

Výraz mandala pochází ze sanskrtu a je jakýmsi nadkulturním symbolem jednoty a rovnováhy. Mandala znamená kruh, přesněji magický kruh a v léčbě svých pacientů využíval symboliku mandaly i zakladatel moderní psychoterapie C. G. Jung. Mandala mění chaos v harmonii a používá se dodnes jako relaxační pomůcka při tradiční psychiatrické léčbě a v psychoterapii.

Mandala jako color therapy a creative therapy – antistresové omalovánky pomohou i proti padání vlasů ze stresu.
Mandala jako color therapy a creative therapy – antistresové omalovánky pomohou i proti padání vlasů ze stresu.

Omalovánky proti stresu se zvířátky

Další oblíbené omalovánky k vytisknutí nejen pro dospělé jsou obrázky ze zvířecí říše. Umožňují skutečně kreativní řádění. Vůbec se nemusíte držet toho, že zajíc nemůže být růžový a kočka zelená. Ve světě antistresových omalovánek je dovoleno naprosto vše. Základ je zdolat stres. Omalovánky k vytisknutí navíc umožňují jeden motiv ztvárnit hned několika způsoby.

Další omalovánky k tisku proti stresu – tentokrát se zvířátky. Pořád však pro dospělé.
Další omalovánky k tisku proti stresu – tentokrát se zvířátky. Pořád však pro dospělé.

Omalovánky pro dospělé s florálními motivy

Antistresové omalovánky pro dospělé bývají často inspirovány také květinami, listay rostlin, stromy, nebo dokonce celými zahradami. Právě složité zahrady vás doslova vtáhnou a jen stěží se od nich odtrhnete. Vybarvováním se omalovánka mění a díky barvičkám dokážete objevovat v omalovánce zákoutí, která jste na první pohled neviděly. Takže tady jsou další omalovánky k vytisknutí zdarma.

Květiny a zahrady – vybarvěte si je proti stresu!
Květiny a zahrady – vybarvěte si je proti stresu!

Velikonoce 2016 nemusí být o stresu

Datum pro Velikonoce se každoročně mění. Letošní Velikonoce 2016 vychází na 25. března až 28. března 2016. A často jsou to právě velikonoční svátky, které nám opět přidávají na stresu. Věřte nebo ne, mnohé z nás mají stále pocit, že se musí před Velikonocemi vycídit barák, do toho napéct, navařit a ještě se věnovat dekorování velikonočních vajíček. Já se řídím heslem – „nemusí“. A vřele jej doporučuji i vám. Pokud vás ale stres přece jen dohnal, zkuste si proti stresu antisteresové omalovánky s velikonočním motivem. Klidně je pak můžete použít jako letošní velikonoční dekoraci. Třeba když si svůj výtvor osadíte do starého rámečku.

Omalovánky pro dospělé s velikonočními motivy
Omalovánky pro dospělé s velikonočními motivy
Antistresové omalovánky k vytisknutí zdarma!

Všechny antistresové omalovánky, které jsme vám představili v článku, jsme exkluzivně pro vás připravili na velikost A4 a můžete si je stáhnout a vytisknout na své domácí tiskárně a to zcela ZDARMA! Jedinou podmínkou pro jejich stažení, je lajknutí či tweetnutí, pak už si kteroukoliv z nich, případně všechny, můžete stáhnout a vytisknout. A nezapomeňte tento článek nasdílet svým přátelům.

Padání vlasů ze stresu – proč tomu tak je?

Vrátím se teď ale k meritu věci a zodpovím vám otázku, proč nám padají vlasy ze stresu. Při zátěži, kterou stres je, musí tělo zmobilizovat své síly a energii přesunout do důležitějších orgánů, než je vlasová pokožka. Energií se tentokrát myslí zejména krev. Vlasová pokožka se začíná málo prokrvovat a krev se přesouvá třeba jen o kousek dál, do mozku, ale našim vlasovým kořínkům začíná velice rychle chybět. Vlasová pokožka přichází o potřebné živiny, často nás začíná svědit, vlasy rychleji dozrávají a stárnou a zkracuje se tím délka životnosti vlasu – od jeho vyrašení až po jeho vypadnutí.

Ze stresu vypadávají vlasy velice často rovnoměrně po celé ploše hlavy, ale mohou se objevit i jednotlivá místa, kde vlasy vypadávají intenzivněji. Obvykle nikdy nedochází k vypadání vlasů už při samotné stresující situaci. Padání vlasů ze stresu se projeví zhruba po třech měsících, kdy ke stresové situaci dojde, nebo kdy začneme být ve stresu celkově. Léčba je náročná a dlouhodobá. Antistresové omalovánky jsou proto dobrou prevencí – umí nás totiž zbavit stresu.

Padání vlasů ze stresu zastaví jenom zastavením stresu. Relaxujte třeba při antistresové omalovánce pro dospělé.
Padání vlasů ze stresu zastaví jenom zastavením stresu. Relaxujte třeba při antistresové omalovánce pro dospělé.

Omalovánky proti stresu samozřejmě nemusí zdaleka stačit. Je nutné se dostat obecně do psychické pohody, třeba i pomocí odborných rad psychologa. Pro vlasy ve stresu je dobrá jemná masáž pokožky hlavy pro její prokrvení a samozřejmě vhodná strava. Určitě nepomůže hladovka a dieta. Jídelníček byste ve stresu měly posílit především o železo, vitamín B a zinek.

Zdroj obrázků: FL